In Interviews

Remon is 17 jaar, woonachtig in Woerden en strijdt om de titel in de Junior Buggy.

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Remon van Rossum 17 jaar en ik kom uit Woerden.

Hoe lang cross je al en hoe ben je er mee in aanraking gekomen?
Ik cross nu voor m’n vijfde jaar. M’n vader deed altijd autocross en ik heb eerst motorcross gedaan. Ben begonnen met een Suzuki Swift. Mijn broer rijdt ook en die reed toen al een paar jaar met net zo’n auto. Ik rijd nu met een A&P sprinter in de juniorbuggy.

Hoe ziet jullie team samenstelling er uit?
Mijn vader is altijd mee die is monteur. Moeders die zorgt voor het eten. Frank de Bruin is ook altijd mee en rijdt zelf klasse 8 en 9. Mijn broer is ook altijd mee en rijdt zelf ook. We steunen elkaar tijdens wedstrijden.

Hoe ga je naar de cross en met wat voor materiaal?
We komen altijd met twee vrachtwagens. Daar staan de auto’s in. M’n vader, Frank en of Sandra rijden de vrachtwagens altijd naar de cross.

Welke kampioenschappen rijd je en hoe sta je er voor in het klassement?
Ik rijd de Autocross Masters en daar sta ik 1ste in het klassement. Pieterzijl was ik 3de, Kortemark was ik 1ste en in Terwolde werd ik 3de. Hier reed ik met een leen auto. Verder rijd ik nog het Dutch Junior buggy kampioenschap maar daar sta ik er niet zo goed voor.

Wat is je doel voor dit jaar?
Ik wil graag de titel verdedigen, hoop dat het ons gaat lukken. Goed ons best doen en proberen deze weer te pakken.

Hoe zorg je ervoor dat je ieder jaar stappen maakt wat betreft de motor en auto?
Motor doen we niet veel aan, deze is al een paar jaar hetzelfde. Bij de auto ieder jaar weer de puntjes op de i. Wat betreft het gewicht en ook de vering.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik zelfstandig veel kan doen aan de auto en natuurlijk op onze Nederlandse titel in de Dutch Junior Buggy.

Wat is jouw mooiste race geweest?
Mijn NK debuut jaar in de junior klasse. Mijn eerste NK overwinning tussen de grote jongens in Haarle.

Wat zou je graag willen veranderen in de autocross sport als jij het voor het zeggen had?
Dat de banden keuze beperkt wordt. Dat er maar een paar soorten banden toegestaan worden in plaats van tig soorten.

Hoe ziet je voorbereiding er uit voor een cross weekend?
Door de weeks onderhoud aan de auto, en vrijdag ‘s-middags meestal al naar de cross.

Waarom moeten mensen zeker komen naar de AM in Koudum?
Autocross Masters is een mooi evenement met een mooie harde klei baan die voor veel spektakel zorgt.